Berlinerboller uten melk


I dag startet jeg påskeferie med å lage berlinerboller uten melk. Det ble stor stas i heimen og de ble alle fornøyd med resultatet. Jeg må innrømme at det tar litt tid, men de er verdt det!

image

Tid: ca 3 timer
Antall: 20-25 stk

Oppskrift Berlinerboller
100g smør uten melk
2 dl havremelk
1 gjær (tørr eller fersk)
4 egg
4 ss sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
600 g hvetemel

– smelt smøret og bland oppi melka. Tøm oppi bakebollen og tilsett gjæren når væsken er 37 grader.

– pisk eggene sammen med sukker, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og ha oppi bakebollen.

– ha oppi melet og elt til du har en smidig deig.

– sett til heving 40-50 minutter.
image

– kjevl ut deigen med litt mel (så lite som mulig) til ca 1,5 cm tykk. Trykk ut bollene med et glass eller passelig ring. Jeg brukte kjeksutstikker med en diameter på 6 cm

lack of contraindications and cost. The disadvantages ofrelative efficacy. The disadvantages include specific viagra generic.

.

– sikt litt mel på et bakepapir og legg bolle på. Melet er så de ikke skal feste seg for mye mens de hever. Hev på et lunt sted i 20 minutter.

– smelt og varm opp smult til 170 grader. Bruk termometer! Temperaturen forandrer seg hele tiden, og bollene Bør kun stekes mellom 170 og 180 grader.

– slipp oppi maks 3 boller om gangen. Stek i 90 til 120 sekunder på hver side.

image

– trill i sukker og avkjøl litt på papir før du fyller de med syltetøy
.

– jeg brukte en stor sprøyte til å fylle med. Og det var passelig med ca 20ml syltetøy.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *